اسباب بازی‌ ممنوعه
بازدید 1221
helma 623 روز پیش 1
بدون دیدگاه

اسباب بازی‌ ممنوعه که نباید برای کودکان بخرید

با توجه به اینکه این روز‌ها همه اسباب بازی‌هایی که برای نوزادان به بازار عرضه می‌شود متناسب سن کودکان است ولی باید هنگام خرید به نوع آن‌ها و سن کودک توجه شود. والدین وظیفه دارند مشخص کنند کدام یک از آن‌ها برای نوزادان ایمن هستند و یا جزو دسته  اسباب بازی‌ ممنوعه هستند. این واقعیت كه اسباب بازی‌ هایی وجود دارد كه برای نوزادان ایمن نیستند، کار را دشوارتر می‌کند. به همین ترتیب، دانستن اینکه از خرید کدام یک از اسباب بازی‌ها برای نوزاد اجتناب کنید خیلی مهم است. برخی از اسباب بازی‌ها بی‌خطر هستند و استفاده از آن‌ها تخیل کودک را ترویج می‌دهند. برخی دیگر خطرات ایمنی را به همراه دارند و هیچ کاری برای رشد کودک انجام نمی‌دهند.

اسباب بازی‌ ممنوعه

اسباب بازی با رشته‌های بلند

اسباب بازی‌ ممنوعه که دارای سیم هستند به نظر می‌رسند برای کودکان مناسب نیستند. متأسفانه اسباب بازی‌های دارای رشته‌های طولانی می‌توانند برای نوزادان بسیار مضر باشند و باید از آن‌ها اجتناب کرد.

اسباب بازی‌ ممنوعه با قطعات کوچک

نوزادان به دلیل قرار دادن همه چیز در دهان خود به مراقبت بیشتری نیاز دارند. اگر یک اسباب بازی به آن‌ها داده شود که دارای قطعات کوچک باشد، صد در صد این قطعات کوچک به دهان آنها راه پیدا می‌کند.

 اسباب بازی‌های نقاشی شده

اگر جنس و بدنه اسباب بازی حاوی سرب باشد خطر بیشتری وجود دارد. دلیل این امر این است که حتی قرار گرفتن در معرض سرب هم می‌تواند باعث کاهش ضریب هوشی، تاخیر گفتاری، کاهش شنوایی، ناتوان در یادگیری، رشد و مشکلات رفتاری در نوزادان شود.

اسباب بازی‌های پلاستیکی

اسباب بازی‌های ساخته شده از پلاستیک بیشتر تولید می شوند. به این دلیل است که تولید انبوه آن‌ها آسان  و ساخت آن‌ها از سایر مواد ارزان‌تر است. با این حال برخی از آن‌ها همچنین می‌توانند حاوی مواد شیمیایی سمی باشند که برای نوزادان مضر هستند. دلیل سمی بودن بعضی از اسباب بازی‌های پلاستیکی نوزادان این است که بچه‌ها دوست دارند دنیا را با دهان خود کشف کنند. به همین دلیل، اسباب بازی‌ها به دهان نوزادان راه پیدا می‌کنند. جایی که مواد شیمیایی از پلاستیک خارج می‌شوند و به سیستم تنفسی و بدنی بچه‌ها ‌می‌روند.

جغجغه‌های بزرگ و سنگین

اسباب بازی که به بیشتر نوزادان داده می‌شود جغجغه است. این فقط به این دلیل نیست که نوزادان دوست دارند آن‌ها را تکان دهند و سر و صدایی را که می‌خواهند بشنوند بلکه به این دلیل که آن‌ها یک اسباب بازی برای رشد کودک هستند. جغجغه می‌تواند یک اسباب بازی بسیار سنگین باشد. از آنجا که نوزادان قدرت زیادی ندارند وزن جغجغه می‌تواند منجر به افتادن آن و ضربه زدن به سر، چشم، بینی یا دهان شود که می‌تواند درد زیادی برای بچه به وجود بیاورد.

اسباب بازی هایی که برای کودک خو نباید بخرید

اسباب بازی‌ ممنوعه برای چشم 

برخی اسباب بازی ها می توانند باعث آسیب به قرنیه کودک شوند. برخی اسباب بازی ها ممکن است باعث خراش یا زخم قرنیه و حتی پارگی شبکیه چشم شوند. بافت چشم بافتی بسیار حساس است و آسیب به آن ممکن است جبران ناپذیر باشد. در زیر به معرفی 6 اسباب بازی خطرناک برای چشم کودکان مراجعه کنید.

  • شمشیر نیزه یا ترکه اسباب بازی
  • اسپری برف شادی و اسپری نخ شادی
  • چراغ قوه هایی با نور زیاد و لیزر
  • تفنگ هایی که هر نوع تیر اسباب بازی پرتاب می کنند.
  • تیروکمان، کمان های پرتاب کننده بادکنک آبی و تفنگ های آب پاش
  • بازی هایی که شامل وسایل ماهیگیری همچون چوب یا قلاب ماهیگیری است

هر کدام از موارد بالا به دلیل داشتن نقاط تیز و برنده و پرتاب به سمت چشم ممکن است باعث آسیب به چشم شوند. شاید برای شما سوال شود که آیا ممکن است نور زیاد یا لیزر نیز باعث ایجاد خطر جدی شود. که می توان در این باره به این موضوع اشاره کرد که نور بسیار زیاد و تابش مستقیم آن به چشم باعث آسیب به سلول های بینایی شود و گاهی اوقات حتی باعث کوری موقت و آسیب های بسیار جدی در آینده می شود.

جمع بندی

ما در سایت نی نی فور و در متن بالا تلاش کردیم به شما برخی نکات مهم در خرید اسباب بازی برای کودکان را آموزش دهیم. توجه به نکات نام برده باعث می شود که خرید خوبی داشته باشید و سلامتی کودکان شما به خطر نیفتد. در بالا لیستی از بازی هایی که در گذشته با بازار آمده اند و بعد از مدتی در لیست بازی های خطرناک قرار گرفتند و به طور کلی ساخت آن ها ممنوع شد را نیز آوردیم تا به شما یادآوری شود که هر نوع اسباب بازی را برای کودکان خود نخرید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *