0

نکاتی درباره آموزش حریم شخصی کودکان

Helma Gharibi
بازدید 227

آیا کودک شما به سنی رسیده است که حریم شخصی کودکان را برایش توضیح بدهید؟ آیا دغدغه‌ی آموزش حریم شخصی کودکان را به او دارید؟ اگر جواب شما بله است این مطلب مخصوص شماست. در ادامه در وب سایت نی نی فور همراه باشید تا با هم موضوع بسیار مهم آموزش حریم شخصی کودکان  را بررسی کنیم.

 

می‌دانیم که موضوع حریم شخصی کودکان بسیار حساس است، که می‌توان درباره آن گفت‌وگو کرد. اجازه دهید با آن روبرو شویم زیرا در جهان و عصر امروزی که کودک‌آزاری به طرز نگران‌کننده‌ای رواج یافته است، توانمندسازی و تجهیز فرزندانمان به دانش و آگاهی بسیار مهم است. گفتگو در مورد لمس خوب در مقابل لمس بد باید در سنین بسیار پایین آغاز شود تا به بچه‌ها کمک کند تفاوت اساسی بین این دو چیز را درک کنند. ما باید زمان‌های مناسبی را برای گفتگو با فرزندانمان درباره موضوع حریم شخصی کودکان اختصاص دهیم.

آموزش حریم شخصی کودکان چیست؟

حریم شخصی کودکان یا همان حریم خصوصی کودک به معنی این است که یک فرد یا گروه بتواند خودش یا اطلاعات مربوط به خودش را از دیگران تفکیک کند. در نتیجه شخص بتواند خود یا اطلاعات خصوصی‌اش را به انتخاب خودش در برابر دیگران ابراز کند. داشتن حریم شخصی کودکان یکی از مهم‌ترین نیازهای هر انسانی است. هر انسانی نیاز دارد زمان و مکانی را به خودش اختصاص دهد و در این زمان و مکان تنها برای خودش باشد. حتی افراد نزدیک به یکدیگر مثل زن و شوهر هم نیاز دارند هر یک جدا از هم زمانی را به تنهایی بگذرانند.

آموزش حریم شخصی کودکان فقط شامل نیاز داشتن به زمان تنهایی نیست و گسترده‌تر است. حریم شخصی کودکان کودک شامل حریم بدنی او هم می‌شود. والدین به عنوان کسانی که کودک بیشترین ارتباط را تا قبل از سن مدرسه با آنها دارد، وظیفه دارند که حریم شخصی کودکان را به کودک آموزش دهند. آنها با این کار فرزندشان را موجودی مستقل تربیت می‌کنند که بتواند مسئولیت زندگی خود را بپذیرد و خودش را متمایز از والدین‌اش تلقی کند.

آموزش حریم شخصی کودکان

 به فرزندتان بگویید که بدن او «فقط» متعلق به اوست:

کودک شما باید بداند که اگر با آن راحت نیستید، از بوسه، در آغوش گرفتن یا حتی دست زدن به پشت خودداری کنند. آن‌ها مالکیت کامل بدن خود را دارند و هر کسی که به مرز‌های تعیین شده توسط آن‌ها بی‌احترامی کند مشکل ساز است.

حریم شخصی بدن

باشروع سه سالگی، یعنی زمانی که کودک شروع به صحبت می‌کند و حرف والدین را متوجه می‌شود لازم است قسمت‌های خصوصی بدن را برای او مشخص کنیم. مثلا می‌توانیم بگوییم هر قسمتی از بدن که لباس زیر پوشانده می‌شود، اندام خصوصی بدن است. حتما به کودک آموزش دهیم که به جز والدین و پزشک، هیچکس نباید به این اندام دست بزند و یا به آن نگاه کند. در صورتی که همچین موردی پیش بیاید کودک باید حتما آن را به والدین اطلاع دهد.

از دیگر نکاتی که باید به کودک آموزش داد این است که چه آشنا و چه غریبه‌ها اگر بخواهند به بدن او دست بزنند باید از او اجازه بگیرند. والدین باید توجه داشته باشند که حتی اطرافیان کودک مانند دوستان و فامیل هرگز به زور کودک را بغل نکنند و نبوسند. این حرکت اشتباه باعث می‌شود که کودک فکر کند که نسبت به بدنش کنترلی ندارد و منفعل است. نزدیکان کودک هم برای بغل کردن او باید از او اجازه بگیرند.

مفهوم لمس ایمن را به آن‌ها آموزش دهید:

فرزند شما همچنین باید درک کند که وقتی والدین و پزشکان شما را لمس می‌کنند این کار را برای امنیت شما انجام می‌دهند. این کاملاً متفاوت از یک غریبه یا هر بزرگسال دیگری است که می‌خواهد همین کار را انجام دهد. این مفهوم لمس ایمن نامیده می‌شود و درک آن برای بچه‌ها بسیار مهم است.

در ادامه در این ویدیو با نحوه آشنایی کودکان با حریم شخصی جنسی آشنا خواهید شد:

کنجکاوی درباره‌ی بدن

معمولا کودکان درباره‌ی قسمت‌های بدن خودشان و دیگران کنجکاو هستند. تفاوت‌های بدنی کودک با مادر و یا پدرش برایشان کنجکاو کننده است. برای آن‌ها جالب است که بیشتر درباره‌ی این تفاوت‌های جنسی بدانند. در این مورد نیازی نیست که حساسیت زیادی به خرج بدهید. هرگز در برابر کنجکاوی کودک واکنش تندی نشان ندهید و تلاش کنید که تفاوت‌های جنسی را برای کودک توضیح بدهید.

با دادن اطلاعات به کودکتان باعث می‌شوید که او به شما اعتماد کند و سوالات جنسی خود را از شما بپرسد. تفاوت‌های جنسی را می‌توان با اندام غیرجنسی مثال زد. مثلا مردها روی صورتشان ریش و سیبیل دارند ولی زن‌ها نه. به مرور با افزایش سن کودک می‌توان درباره‌ی بدن و تفاوت در آلت تناسلی و پستان‌ها صحبت کرد.

 رعایت حریم شخصی کودکان:

رعایت حریم شخصی کودکان به فرزندان شما در مورد قانون لمس خوب در مقابل لمس بد از دیدگاه بدن آن‌ها آموزش می‌دهد. به فرزندان خود اجازه دهید بدانند که هر قسمتی از بدن که زیرپوش آن را می‌پوشاند، یک نقطه خصوصی است و نباید اجازه دهند کسی آن‌ها را لمس کند. عادی‌سازی این قانون اساسی نه تنها آگاهی کودک شما را افزایش می‌دهد، بلکه به عنوان دروازه‌ای برای برقراری گفتگو‌های بیشتر در مورد لمس خوب و بد عمل می‌کند. خواندن کتابی در مورد لمس خوب در مقابل لمس بد یا تماشای یک فیلم آموزشی با فرزندتان نیز می‌تواند به درک بهتر مفاهیم کمک کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید