بازی برای رشد ذهنی کودکان
بازدید 691
Leila 480 روز پیش
بدون دیدگاه

6 مزیت بازی برای رشد ذهنی کودکان

1-بازی باعث ایجاد تخیل و خلاقیت می‌شود:

در طول بازی بچه‌ها تخیل خود را گسترش می‌دهند. آن‌ها بازی‌های ساختگی می‌سازند یا در جهان‌های وانمودی گم می‌شوند. کودکان راه حل‌های مختلفی را ارائه می‌دهند و در عین حال اعتماد به نفس خود را افزایش می‌دهند. امروز هم ۲۹ آذر و روز جهانی بازی است. آن‌ها قوانین خود را می‌سازند و یاد می‌گیرند که چگونه آن قوانین را در صورت نیاز دنبال یا تطبیق دهند. این‌ها مهارت‌های مفیدی برای هدایت زندگی و توسعه روابط با دیگران هستند. به عنوان مثال یک چوب، یک سطل و مخروط کاج می‌تواند تبدیل به یک قاشق غذاخوری، یک قابلمه و مواد خوشمزه شود.

 2-بازی رشد شناختی را تقویت می‌کند:

بازی بدون ساختار زمانی است که بچه‌ها بازی خود را کارگردانی می‌کنند. آن‌ها به برنامه‌ها یا فعالیت‌های هدایت شده توسط بزرگسالان محدود نمی‌شوند. بازی بدون ساختار به رشد مغز کودک در راه‌های مثبت کمک می‌کند و باعث تقویت و افزایش ارتباطات عصبی در مغز می‌شود. این‌ها مسیر‌هایی در مغز هستند که برای تفکر از آن‌ها استفاده می‌کنیم. بازی بدون ساختار همچنین به ساخت و تقویت قشر  پیشانی مغز کمک می‌کند.

 3-بازی مزایای عاطفی و رفتاری را ارائه می‌دهد:

بازی مکرر و روزانه می‌تواند به کاهش اضطراب، استرس و تحریک‌پذیری کمک کند. همچنین به افزایش شادی و عزت نفس کمک می‌کند. گوش دادن و پرسیدن سؤال به بچه‌ها نشان می‌دهد که بزرگسالان به آن‌ها اهمیت می‌دهند. این نشان می‌دهد که احساسات و تجربیات آن‌ها مهم است.

4- بازی سواد را بهبود می‌بخشد:

بچه‌ها برای یادگیری زبان به دنیا می‌آیند. آن‌ها از بدو تولد مهارت‌های زبانی و سوادآموزی را از طریق بازی و تعامل ایجاد می‌کنند. از طریق بازی بچه‌ها در مورد ساختار ارتباط یاد می‌گیرند. داستان‌ها همچنین نحوه عملکرد زبان و ساختار روایت‌ها را آموزش می‌دهند. اسباب بازی‌ها و بازی‌ها نیز مفید هستند. بازی با اسباب بازی‌های کوچک به ساخت ماهیچه‌های کوچک دست کودک کمک می‌کند.

 5-بازی به کودک استقلال می‌دهد:

کودکان اغلب قدرت یا حرف کمی در مورد فعالیت‌های روزانه خود دارند. آن‌ها بیشتر روز‌های خود را با این موضوع می‌گذرانند که به آن‌ها گفته می‌شود چه کاری انجام دهند، چه زمانی آن را انجام دهند و کجا باید بروند. در دنیای بازی آن‌ها این فرصت را دارند که قوانین را تعیین کنند و صاحب قدرت باشند. آن‌ها می‌توانند رهبر باشند و بزرگسالان می‌توانند کسانی باشند که گوش می‌دهند و دستورالعمل‌ها را  یاد می‌گیرند. بازی انفرادی (مستقل) به اندازه یادگیری نحوه بازی با دیگران مهم است. این به کودکان کمک می‌کند تا احساس استقلال قوی‌تری داشته باشند. کودکانی که با بازی انفرادی راحت‌تر هستند همچنین احساس می‌کنند که توانایی بیشتری برای مقابله با سایر وظایف به تنهایی دارند و درک می‌کنند که چگونه با آن‌ها سازگاری دارند.

 6-بازی برای زندگی:

تأثیرات مثبت بازی بر کودکان خردسال بسیار گسترده است و بر سلامت روانی، عاطفی و جسمی آن‌ها تأثیر می‌گذارد. این مزایا برای بزرگسالان نیز گسترش می‌یابد. صحبت کردن در مورد بازی با کودکان به آن‌ها می‌آموزد که به تصمیمات بازی آن‌ها احترام می‌گذارند. این امر باعث ایجاد ارتباط بهتر بین بزرگسالان و کودکان می‌شود. به نوبه خود احترام، اعتماد و عشق پایه و اساس حالت عاطفی را ایجاد می‌کند که بیشترین کمک را برای پرورش مغز یادگیری دارد.

نقش بازی در رشد ذهنی کودک انکارناپذیر است.

رفتار هوشمندانه را تقویت می‌کند و زمینه‌های لازم جهت یادگیری زبان و رشد هوشی و تفکر کودک را فراهم می‌سازد. آن‌چه که از بازی‌های فکری مخصوصاً «کاربرد آن در فلسفه و کودک» مورد نظر است، نقش بازی در رشد ذهنی کودک است که با استفاده از ابزارهای مورد نظر (اسباب‌بازی، داستان، فیلم، کارتون، عکس…) به ارتقاء رشد فکری او کمک می‌کند .

مراحل پیشرفت بازی در کودکان
با بررسی مراحل رشد کودک می‌توان متناسب با سن کودک بازی‌هایی برای آنها طراحی کرد که با اجرای آن، کودکان از توانایی‌های مناسبی برخوردار ‌شوند. بدیهی است که هرکودکی این مراحل را با توجه به ویژگی‌های ذهنی ـ جسمی خود طی می‌کند ولی رشد کافی به معنای کسب و تسلط بر مهارت‌ها و توانایی‌هایی است که کودک در بزرگسالی به آنها احتیاج دارد و پیشرفت در آن، بوسیله بازی صورت می‌گیرد: که این مهارت‌ها را کودک در طی مراحل زندگیش از بدو تولد تا سنین ابتدایی ورود به دبستان می‌گذراند.

کودک هرچه روند رشد و تکامل را می‌پیماید، نحوة بازی‌های او، از شکل جسمی و عاطفی خارج شده، به سوی ذهنی و خلاقیتی سوق پیدا می‌کند. البته لازم به ذکر است بازی‌های جسمی، زمینه‌‌ساز بازی‌های ذهنی در کودک هستند.

چگونگی بازی‌های فکری
کودکان تجربیات مثبت و احساسات موفقیت‌آمیزی را با انجام بازی بدست می‌آورند بازی‌های خلاق فرصتی را برای کودک فراهم می‌آورد تا از قوه خلاقیت و تخیل خود در حل مسئله استفاده کرده، آن را رشد داده و تقویت نماید.

فواید بازی برای کودک,فواید بازی

بازی زمینه‌های لازم جهت رشد هوشی و تفکر کودک را فراهم می‌سازد
 
اهمیت بازی، در دوران اولیه کودکی
بازی یکی از عوامل مهمی است که بر روحیه و شخصیت کودک اثر گذاشته و بخش جدایی‌ناپذیر زندگی اوست. روان‌شناسان و جامعه‌شناسان بر این باورند که بازی در سال‌های اولیه برای کودک بسیار حیاتی است و به جز پدید آوردن شادی، برای رشد جسمی و روان‌شناختی کودک اهمیت ویژه‌ای دارد. به وسیلة بازی، کودک راه‌های برخورد و تعامل با محیط پیرامون خود را فرا می‌گیرد و مهارت‌های اجتماعی و زبانی را کسب می‌کند. بازی، فرصت‌هایی را برای «ابراز وجود» و «خلاقیت» در کودک فراهم می‌کند و نیز راهی مناسب برای تخلیه هیجان‌ها و انرژی‌های اضافی در او است. کودک از طریق بازی با فرهنگ جامعة خویش آشنا می‌شود؛ هنجارها و ارزش‌های اجتماعی را درونی می‌کند و در نهایت، نقش‌های اجتماعی را می‌پذیرد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *